Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ


ΕΔΕΣΜΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Εύκολο και γρήγορο σπιτικό παρφέ


ΕΔΕΣΜΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Εύκολο και γρήγορο σπιτικό παρφέ


Τι θα χρειαστούμε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

700 ml κρέμα γάλακτος (με όσο το δυνατόν περισσότερα λιπαρά)

100 ml φρέσκο γάλα

200 γρ. κουβερτούρα με όσο το δυνατόν περισσότερο κακάο

100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

½ κουταλιά της σούπας καφέ στιγμής (προαιρετικά)

 

Πως το κάνουμε:

Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και την κουβερτούρα σε μια κατσαρολίτσα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας που και που με ξύλινη κουτάλα.

Στο μεταξύ καρτάμε σε ένα ποτήρι 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλατος και χτυπάμε την υπόλοιπη στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να φίνει μια σφιχτή σαντιγί.

Προσοχή! Με το που θα γίνει σαντιγί, σταματάμε αμέσως το χτύπημα, αλλιώς η σαντιγί θα νερουλιάσει.

Στο ποτήρι με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε μισή κουταλιά της σούπας νες καφέ και το χτυπάμε στο μίξερ του φραπέ μέχρι να λιώσει εντελώς ο καφές.

Το προσθέτουμε στη σαντιγί και το ανακατεύουμε για λίγο με ξύλινη κουτάλα ή στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.

Μόλις η κουβερτούρα λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα  να κρυώσει.

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κρύο πλέον μίγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μίξερ και χτυπάμε για 1 λεπτό στη μεσαία ταχύτητα. Μόλις περάσει το 1 λεπτό το αδειάζουμε στη σαντιγί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην "κάτσουμε" τη σαντιγί.

Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα (σπασμένα σε μέγεθος φακής) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Ύστερα από 10 ώρες το έδεσμά μας (τύπου παγωτό παρφέ) είναι έτοιμο για κατανάλωση.

 

Την αρχική συνταγή μας την έστειλε η Νάνσυ Γ. από Αθήνα. Στην κουζίνα (καθώς αργά ή γρήγορα δοκιμάζουμε όλες τις συνταγές) χρειάστηκε να τροποποιήσουμε τη συνταγή σε αυτήν που διαβάζετε.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ Η ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ COCA COLA;

Καθαρίζει τα παπούτσια σου, αφαιρεί γρατζουνιές από έπιπλα, κινητά και CD...


ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ;

ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ


ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;

...και τι κάνουν οι άλλοι


ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

...και ο τρόπος που την αντιμετώπισαν οι μοναχοί θα σας σοκάρει!


ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ...

...ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ! ΟΥΤΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΕΤΣΙ!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)
Μια φθινωπορινή φρουτένια πάστα φλώρα


Βραστό Αυγό - Σφικτό
Το πιο υγιεινό πρόγευμα.


Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ Gourmet a la μπατιρέ
Σούπα με πλιγούρι και γιαούρτι Συνταγή από το βιβλίο Γκουρμέ α λα μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ
Τέλεια κρέπα, κάθε στιγμή και βάζουμε μέσα ό,τι θέλουμε - ολόφρεσκο από το ψυγείο μας


ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ
Ποντιακή συνταγή: μια γλυκιά πίτα με ταχίνι


ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
Η σούπα του πειρατή

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Έτσι έπρεπε να γράφεται η ιστορία στα σχολικά βιβλία. Διαβάστε τα πάντα για την Ευρώπη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ
Ο παράγοντας Αλαντίν


ΦΩΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Καλοκαιρινο, δροσερό, απολαυστικό ...σαν καρπούζι


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ... ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ
Σαν το παγωτό: δροσίζει και καίει


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΕΦ
Η φιλοσοφία της κινέζικης κουζίνας


ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ;